Intensiva maj månad....

Som vanligt är maj en sådan intensiv månad. Alla avslutningar, sommarfester, och födelsedagar i familjen. Till det kommer mycket som ska fixas på gården med stängsel, flytt av djur mm.
Men när jag nu sitter här den allra sista dagen av maj så kan jag ju bara konstatera att maj 2009 har varit lika underbar som maj månad ska vara.
Nedan följer ett litet popurri av bilder jag tagit med min mobil under månaden. Mobilen är ju alltid med och även om det inte blir högsta kvalitet så blir det ändå minnen och gör att det blir en dag man minns och inte bara en dag som gått!

Körsbärsblommor

Tömkörning med Salve

Joels konfirmation

Tavlan som Joels kusin Jenny gjort med motiv från "vår sjö".

Mona 40 år - ett nattligt äventyr

Första tådoppet i poolen

Stängsling nere vid sjön

Jättesuddig, men det är Jossan på scenen i Jändelskolan på deras sommarfest.

Gamla polarna Hansi o Mona på hennes lilla party.

Ja, det var en del av mina majbilder.

Nu väntar en kanske lika intensiv juni månad. Den börjar med Sweden Rock för att följas av skolavslutningar, tältresning, midsommarfirande och förhoppningsvis många galna o sköna minnen att spara i hjärtat.
Och mitt i allt detta håller jag o min syster på att planera en annan galen ide, men mer om den följer.

Så gå ut i naturen och dra ett djupt andetag och förundras över att detta under händer om o om igen. Varje år får vi uppleva detta gröna, sköna!


Kalvar, Sparris, Favoriter o Pizza

Dagen började med sovmorgon ända till 9! Har ni hört på maken?
Sen efter en ännu senare frukost tog jag o Hansi Volvon bort till Kerstin o Bengt och hämtade ett tvillingpar. Djurtransport? Nänä..In med först mig i baksätet och sen en kalvsing på var sida:-). Det låg ingen kalv under kopplingen i alla fall;-)
Det var mysigt men när den ene började flåsa mig i örat och sutta på min örsnibb sa jag ifrån. Sånt gör man inte så där på första dejten....
Hem kom vi allihop i alla fall och när de kom in i sin lilla box blev de såå glada:

För er som undrar över det här med tvillingar så är det alltså ett tvillingpar med en tjur och en kviga. Och vid de tillfällerna blir kvigan oftast steril och kan då inte användas som mjölkko. Därför får de nu gå tillsammans med våra andra stutar (kastrerade tjurar) och bli högrev och entrecote(!?!) så småningom. Men först ska de ha ett bra liv här i Attanäs.
De andra 6 småstutarna var väldigt nyfikna vad som hände på andra sidan foderbordet:


Sen var det SparrisSöndagen här på kustvägen. Vi åkte upp till Olsäng, till Anders Olsson som odlat sparris i några år. Intressant det där. Vi köpte purfärsk sparris, god Otto-glass och sen fick vi åka hästskjuts också, alldeles gratis! Mycket trevligt arrangemang och kul när det blir kaos på parkeringen av för mycket folk. Då är man på rätt väg!
Ni som missade det i år kanske har vägarna hit nästa år vid denna tiden.

Sen var det då favoriterna:
Min bror Pelle, hans son Emil och dotter Anna och hennes pojkvän Mats är några av mina absoluta favoriter! Sköna människor som man kan luta sig tillbaka med o bara ha det trevligt med. T.ex kan man sitta på vår stentrapp och prata en massa strunt:


Och Emil som då började bli lite hungrig på pizza smittade av sig så denna dagen slutade med att vi hämtade pizza och satte i oss. Nu är det lite dusch o så sen väntar boken o sängen.

En riktig trevlig söndag!

Kyrka o natur

Vår Joel passade på att konfirmera sig igår. Jag tog inga bilder i kyrkan för jag räknade iskallt med att Tord gjorde det. Så förhoppningsvis kommer fler bilder senare. Men ett litet kort med mobilen utanför kyrkan kommer här i alla fall:De var så duktiga och ja, mamman fick en tår i ögat... Speciellt när Erica sjöng Gabriellas sång utan ett darr på rösten.
Sen åkte vi hem till Attanäs och tog med oss släkten:-) Smörgåstårtan gick åt och även om det var lite kallt att sitta ute så funkade ju även det. men sen flyttade vi in till presentöppning och kaffe. Man kan sitta 12 personer runt vårt köksbord om bara viljan finns:-). Och den fanns!
När alla gästerna åkt hem så tog Josefin, Hansi o jag med oss Micke och gick ner mot sjön. Där var så vackert med alla blommor och Guds vackra natur (ja, jag tog nattvarden idag..). Här kommer ett urval av alla bilder jag tog med samma mobilkamera:-/. Kanske ska skaffa en bättre kamera men mobilen har man ju alltid med sig.


Blommande slån

Mandelblom

Utsikt från militärkullen där vi gifte oss för snart 9 år sen.

Svinrot - en utrotningshotad art som vi har lyckats få att trivas i vår ekhage.
Sen var det bara hem o göra thé och krypa ner i soffan o somna till Melodifestivalen:-)

Heja Norge!

Idag kommer min Favvobror Pelle och min Favvo-Anna och hennes Favvo-Mats! Jag längtar efter er!

Salve är på hugget!

Idag råkade jag se delar av reprisen av Äntligen Hemma. Eller rättare sagt så skrek Hansi på mej att det var något jag måste se! De fällde en stor björk o sen när den var i marken kallade de in hästen som snabbt o lätt drog bort björken med allt ris utan ett spår på marken.
Och Martin o Bosse var lyriska över hur snabbt o smidigt det gick med häst.
Vad får Anna-Karin för idéer då tror ni? "Jag måste prova selen på Salve och se hur han reagerar!"

Och vad gör Salve när han istället för en sadel får en konstig sele med massa remmar? "Ingenting!" Han var hur cool som helst. Så vi tömkörde lite i hagen och sen även på gårdsplanen med skällande hund, prasslande ensilageplast och en stor traktor med massa ensilagebalar. Inte en tillstymelse till att vilja smita ifrån alltihop.Nä, det här gav mersmak. Nästa gång hänger vi på lite "rassel" bakom. Snart konkurrerar jag ut alla skotare i skogen:-)

Och sen måste jag berätta om en annan naturupplevelse. Vi har paddyngel i ena dammen. Säkert över 100 st små yngel simmar runt. Nu håller vi bara tummarna att inget händer dem. Man har ju sett "Hitta nemo"...

Så här ser de ut ungefär:


Har inte fotat dem själv än.

Ja, som ni ser så har vi full beläggning här i Attanäs:-)

Här kommer filmen!

Jag gjorde helt enkelt en film av mitt ljudklipp från grodorna. Jag gjorde den i programmet Moviemaker och det var inte så svårt. Sen laddade jag upp filmen till YouTube och sen bäddar jag in den här:

Håll till g(r)odor :-)

Paddorna har hittat sitt paradis!

Jodå, nu har vi fått det bekräftat: Det finns strandpaddor i båda våra dammar. Både yngel och romstinna honor. Och igår kväll tog jag Joel o Jossan med mig ut på padd-jakt. Ja, inte jakt i den meningen utan vi skulle försöka se dem. Men de är skygga! De har ett fantastiskt ljud när de spelar men så fort vi kommer nära så tystnar de. men vi hade span på två stycken igår. Jag skulle vilja lägga in ljudet från dem här men jag vet inte hur man gör...

Jag ska jobba lite på det...

Annars kan jag väl berätta att jag har ridit lite på Salve. Han är en väldigt pigg men osäker häst. Men vi gör framsteg varje dag!

Idag ska vi till Olivia på födelsekalas. Denna Olivia som ni kan läsa om i tidningen ibland: Klicka här

Så vi ses senare!

Vi har blivit med häst!

Ja, inte trodde jag att jag någonsin skulle bli hästägare igen. Jag som vet precis vad det innebär med slit, arbete och inte minst kostnader...
Men tanken har legat och grott och jag vet att den kom upp till ytan när jag slutade på Metrima att kanske, kanske skulle vi kunna ha en häst då.
Sen har jag inte tänkt så mycket men sett när mina båda flickor blivit så där "frälsta" i detta med ridning o gos med häst. Så när Ingegerd kom med förslaget att vi kunde "låna" Salve så var jag inte alls emot det. Och nu är han här:


Så nu börjar en ny era i Svensson-livet. Nu är det ett liv till som ska skötas och har man inte tillräckligt att göra innan så...
Men jag kan inte låta bli att bara stå stilla brevid pållen, lukta lite i pälsen och höra de tunga andetagen... Man blir lugn i själen. Och jag kan inte låta bli att längta tills vi vågar ge oss ut i skogen på en riktig skogsritt...

Så ni som följer min blogg: Jag blir bara lyckligare för varje dag som går och jag ångrar inte en sekund att jag tog klivet och sa upp mig. Och idag har jag fått höra att jag inspirerat minst en annan att göra detsamma...Livet är för kort för att gå och invänta "rätt" tillfälle!
Eller som kloka Anna säger ( jag tror citatet kjommer från ännu klokare Eskil):

"Livet är inte de dagar som går utan de dagar man minns!"RSS 2.0