Äntligen helg igen.

Jo, veckan har varit tuff. Mycket på jobbet, startade med en resa till huvudstaden i måndags och sen utbildning för kunder ons-tor. med allt vad det innebär. Men roligt är det ju. Men vad skönt det var att konstatera att det blev fredag denna veckan också.
Nästa vecka väntar utbildning för Akademiska i Lund. Lite ångerst men ska försöka släppa det under helgen i alla fall.
Sitter och skriver protokoll för pingisklubben. Blev ju invald i styrelsen där och ska försöka göra det bästa för att föra föräldrarnas talan.
Men nu ska jag nog krypa ner i tv-soffan och bara VARA en stund. Vi ses!

Och du.... Vi vet inte vad som händer i morgon så kramas!
image18

062 och 063 är också med.

Jodå, det tog en stund men plötsligt fanns de där båda två.
Nu kämpar vi vidare mot 064 o kompani. Ska ju köra Lund t.o.r i nästa vecka så jag har stora förhoppningar.

Dagarna rullar på, snart har vi sommaren här.

image17
Och jag längtar så efter denna underbara tid. Jag längtar efter att få känna doften av syren, att se mina barn åka på skolresor, ha grillkvällar och få vara med på skolavslutningarna. Och sen.. midsommar, fixa i trädgården, fylla poolen.. Jag kan fortsätta hur länge som helst.
Jag vet inte om det är för det fina vädret som är just nu eller för att det känns som man tillbringat ett halvt år inomhus nu eller om det är för jobbets skull. Men längtar efter sommar och semester det gör jag. Som en stor bonus har vi även bestämt att åka till Turkiet i slutet på september, för att behålla känslan en extra tid.
image16
Här kommer vi att ligga! "Lisa bada lilla poolen"

Igår var jag på tjänstebesök i Karlshamn och fick en sån flaschback! "Jag var plötsligt förflyttad till sommaren 89, jag hade precis hoppat av bussen inne i stan. Klockan var kvart i nio på morgonen och det var en sån här varm sommarmorgon. Den fuktiga varma luften som i Karlshamn präglas av en tung doft av sojan.... Jag var på väg till körskolan för ännu ett steg mot det hägrande körkortet"
Igår var solen lika stark och doften av soja fanns där. Jag var lite smånervös för mitt besök på AArhus. Men precis som 89 gick allt bra och jag åkte tillbaka österut med ett leende på läpparna.


Fyra nummer på en dag!

Ja, tisdagen var magisk i mitt platespottingliv.
Redan när jag svängde in på jobbets parkering stod 057 där(Tack Jonas)
När jag sen var på väg hem mötte jag 058, en röd jeep.
och inne i stan på kvällen dök 059 upp.
Men det mest magiska var att när jag var nästan hemma och precis skulle svänga av vägen kom en bil i mörkret. En volvo med 060! Vilken dag!
Nu går jag vidare mot 061. Har någon sett den i sydöstra delen av landet? Hojta då!


056 är funnen!!!

När vi handlat igår och jag kört nästan 25 mil utan att få se den där rackans 056 bestämde jag mej för att köra inom Willys parkering. Och där... stod den. En Volvo med regnr 056! Joel såg den först Tack Joel!

Nu är det 057 som hägrar, men den finns ju på jobbet så om jag väntar tills på tisdag så ser jag den.

Låååååångfredag

Så tråkig dag...
Man får inte göra något som är roligt... Bara sitta och ha tråkigt en hel dag...

Men, vi hoppade över den delen av traditioner och hade lite skoj ändå.
Jag gjorde en fotoutmaning för de stora barnen. De fick fem ord: gräs, tak, blad, däck och ben och sen fick de ta bilder med digkameran som var förknippade med dessa ord. De fick en timme på sej och gud va kul det var att se dem tänka till och bli lite kreativa...
Bilderna bedömdes sen av mej och jag utnämde den roligaste, vackraste, smartaste och fulaste i varje kategori.
Jag lovar att det kommer ett smakprov här på sidan snart.
 
Nu ska vi röja lite i köket och sen ska det bakas nötkakor eftersom Joel ska sälja kakor till klassresan imorgon. Sen blir det väl lite matlagning också innan vi kastar oss i soffan och tittar på sista avsnittet av Så ska det låta.

Glöm inte att titta på gårdagens inlägg. Jag har kompletterat med bilder ifrån vårt besök i Växjö.

Ta hand om varandra och ha TRÅKIGT!

Skärtorsdag

Vad är skärtorsdagen för dej?
För mej är det väl en uppladdning inför påsken.
Dagen då allt ska inhandlas och fixas för att vi sen på långfredagen och dagarna framöver bara kan vara hemma och äta gott och ta det lugnt. I år blir det lite annorlunda. Skärtorsdag innebär också att samla ihop familjen. Jag och L ska först packa bilen med ägg mm för senare leverans. Sen bär det iväg till Växjö för social verksamhet hos min älskade brorsdotter Anna. (Hoppas jag hittar denna gången) Nu har jag ju GPS.

Här följer ett bildspel på hur det var i Växjö, inlagt på långfredagen:

image10image11image12
image13
image14image15

Sen bär det av söderut igen. Klockan tre väntar våffelfest i Dångebo. Leverans av äggen. Och så får jag äntligen hämta J som varit i Småland sen i söndags.
Sen drar vi väl hemåt igen men stoppar för att handla all god mat och godis som vi ska vräka i oss i helgen. Ett besök på Gröna skylten också kanske.. Och om vi orkar: In till jobbet och hämta upp min nygamla dator.
Sen åker vi hem.
Och sen......
image8

tar jag och tjejerna kvasten!

Blåkulla nästa

image1

Var finns 056????

Snälla hjälp mej!
Nu har jag letat efter 056 hur länge som helst.
055 hade ju grannen och 057 finns på jobbets parkering bl.a. Men 056...Helt borta...

Platespotting vad är det?

Regler:
Official Platespotting Rules

Med "spelaren" menas i texten nedan den som utövar platespotting.

1. Spelaren får under inga omständigheter på något sätt äventyra trafiksäkerheten p.g.a. platespotting.

2. Målet med platespotting är att se alla nummer (001-999) i ordningsföljd på de svenska nummerplåtarna.

3. Det är viktigt att inse att spelaren måste se exakt rätt nummer. Om en spelare t.ex. ska se nummer 158 som nästa nummer måste han/hon alltså se en registreringsplåt med nummer 158. Att se en registreringsplåt som innehåller siffrorna 1, 5 och 8 (t.ex. 851) och sedan placera om dem räknas inte. Samma sak gäller om spelaren t.ex. ska se nummer 68 som nästa nummer. Då måste spelaren se en registreringsplåt med nummer 068 och inget annat. Det duger alltså inte att se 268 och räkna bort 2:an.

4. En spelare kan endast gå vidare och leta efter nummer 002 om han/hon sett 001 tidigare. Det är alltså inte tillåtet för spelaren att se 002 och hålla det numret i minnet för att sedan plocka fram det när han/hon har sett 001 och då hävda att han/hon nu ska se 003.

5. En spelare får inte ha flera platespottingserier samtidigt. Det är alltså inte tillåtet att börja på 001 och 050 samtidigt för att senare knyta ihop de två serierna.

6. Spelaren måste vara 100% säker på att det nummer han/hon såg verkligen var det nummer som stod på tur. Om det råder minsta tveksamhet om huruvida det var rätt nummer räknas den ej och spelaren står kvar på det nummer han/hon hade tidigare.

7. Att spelaren vet att just det nummer han/hon söker finns på ett visst ställer räcker inte. Spelaren måste se nummerplåten och tydligt kunna urskilja alla siffror i numret för att det ska räknas.

8. Enbart nummer på nummerplåtar räknas.

9. Den för spelaren aktuella nummerplåten måste sitta på ett fordon. Om spelaren hittar det nummer han/hon söker på en lös nummerplåt i t.ex. ett dike, räknas det inte. Alla svenskregistrerade fordons nummerplåtar som har tre siffror räknas. Detta inkluderar bl.a. bussar, lastbilar, släpvagnar, motorcyklar, husbilar och taxibilar. Observera att militärfordon alltå inte räknas eftersom de har mer än tre siffror på sina nummerplåtar. Handskrivna och individuella skyltar (t.ex. 8 BALL) räknas inte.

10. Spelaren får inte räkna nummer som han/hon sett på bild/TV. Endast nummer som spelaren själv sett live räknas.

11. Att spela platespotting på platespotting.com innebär att spelaren förbinder sig att vara ärlig i sina registreringar av avklarade nummer. En spelare som uppenbart fuskar/misstänks för fusk kommer att uteslutas från platespotting.com med omedelbar verkan.

12. En spelare i platespotting förbinder sig att följa ovan regler.


Härlig söndag

Det var en härlig lördag igår. Bilen blev tvättad:
Bilen blev ren.

Sen rensade vi lite överallt, körde sopor till tippen och sen spelade barnen fotboll:
UtkastJ o J spelar fotbollL kan ocks? spela.
Anna: Kolla in utkastet och skottet från Jossan... Ett blivande ämne?
Sen var det drickapaus:
Drickapaus

Idag ska resten av familjen till Småland och käka middag hos min svägerska och sen ska Joel stanna där. Själv ska jag stanna hemma och invänta mina TW-vänner som dyker upp ikväll. Det ska bli skönt att tillbringa en dag ensam hemma. Det händer ju inte alltför ofta.


RSS 2.0