Höstrusk

Ute regnar det och blåser och åskar.
..

Här inne är det varmt o lugnt. Så lugnt det kan vara i Svenssonsfamiljen. Men vi står med fötterna allt stadigare på jorden allihop. Nu beror inte detta på att vi plötsligt blivit mer jordnära eller så. Nä, det beror enbart på att Joel praoar på Z-bageriet och kommer hem med värsta kondiskakorna varje dag. Som vi villigt sätter i oss förstås...
Vilken tur att det bara är två veckor... Men det fick bli en extra tripp på cyklen idag.
Lennart i blomsteraffären funderar på att starta gym o solarie i källaren på "bankhuset" i Jämjö. Strålande ide tycker jag. Nästan lite sur för att jag inte knäckte den själv bara...
Nu ska jag äntligen snart få gå och lägga mig, det tar hårt på en att stiga upp på bageritider. Dessutom har jag en bra bok som jag kommer att läsa ut ikväll. "Våga flyga" heter den och handlar om ett hus med massa konstiga hyresgäster. Lisa Jewell är författaren.  Ja, en liten feelgood-bok även denna.

En filt, en bok och en kopp choklad
Krävs inte mer för att jag ska bli glad.

Höst....Ja, nu är den här. Den härliga men också dystra hösten.  Med alla färger och värmeljus.
Många tankar har gått igenom mitt huvud denna veckan. Men kontentan av alla mina tankar är att: Man har bara ett liv! Det gäller att göra det bästa av det! Lev som om varje dag var din sista...
Klyschor? Ja! Men ack så sanna!
Jag har lovat mig själv att verkligen leva i nuet. Att ta tillvara varje sekund, att se möjligheterna i varje sak som sker. Det finns inget annat.
Så idag har jag varit ute i trädgården, fått skit under naglarna, varit hos ena grannen och pratat bort en stund. Även hälsat våra nya grannar tvärs över välkomna. Sen har jag varit hos Sofie på Blingö-party .www.blingo.se Mjuka och goa kläder i ekologisk bomull. Köpte lite till Lisa.

Nu sitter jag här vid datorn och ska försöka få ner mina tankar om mitt/vårt företag och dess inriktningar. Jag har fått hem ett gratisprogram från www.mamut.se  Det är en guide för alla som vill starta eget. Jag ska plöja igenom den nu och se om det är något vettigt.

Ett liv - flera val


Ibland händer det..... någonting som får en att tappa andan, sätta sig ner och tänka efter ett slag. Ibland känns livet orättvist och jag kan inte förstå meningen med allt som sker.
Som idag när jag läste tidningen om en ridolycka i Johannishus. Jag stannade upp och tyckte det var oerhört tragiskt att en 11årig flicka ska omkomma på ett sånt sätt. När sen telefonen ringde och min syster talade om vilkens flicka det var så brast något. Med hänsyn till familjen tänker jag inte tala om vem idag men jag minns alla timmar vi tillbringat ihop denna mamma och jag.
Vi är två tjejer som en period delade allt. Att hon och hennes familj ska drabbas av något så tragiskt är så fruktansvärt. Att förlora ett barn. Nä, jag kan inte tänka den tanken "ända fram". Jag klarar inte av att tänka att något sånt skulle kunna hända.

Mina tankar finns hos er och jag har tänt ett ljus för flickan.


Mellan två körningar...

Jag sätter mig här en stund. Är hemma och vänder mellan två körningar.
 

Joel tränar sena passet och Hansi är på möte så här blir ett körande även ikväll. Dock är onsdagskvällarna om möjligt ännu mera hektiska. Men som vi sa när vi pratade om detta: Det är några år det är så här sen sitter vi här om kvällarna och inte har något att göra...Även om det känns väldigt avlägset just nu. Joel tränar tre kvällar tis, ons och tors och Josefin tränar två gånger mån och onsdag.

Idag har jag varit en runda på gymet efter jobbet, jag jobbade ju bara halvdag idag.
Det var riktigt skönt att gå loss där och jag är rädd för en riktig träningsvärk imorgon men det var det värt.

Sen blev det en glass i solskenet när jag hämtat Lisa på dagis, lite tidigare än vanligt. Lyx!

Ja, det rullar på rätt lugnt just nu tycker jag. Jag "myglade" bort en resa till Karlstad nästa vecka så jag kan köra Joel till praoplatsen. Han ska prao på Z-bageriet. Arbetstider 06.00 - 12.00! Jo, det går väl bra. Tur man har flextid...
Hoppas han får frallor med sig hem:-p

Vad mer kan jag berätta? Jag har presenterat min affärside för några stycken och den verkar funka. Jag har även kollat in mina konkurrenter lite och det ser ju bra ut. Jag måste bara plugga på lite först och kanske investera något men sen är jag på G. Men det kommer troligtvis bli en bisyssla till allt annat jag vill göra.

Nu ska jag lyxa ner mig i soffan och kolla på IDOL en liten stund innan det är dags för kvällens sista körning till Jämjö.

Gör vatten till vin - och bensin!

Ingen söndagsångerst, bara ett löjligt flin......ja, det är sant. Det är söndag och slutet på en skön helg men jag känner inget av den vanliga söndagsångersten. Inte ett dugg. Jag bara konstaterar att imorgon är det upp till jobbet igen men det gör liksom inget.
Jag är lugn och känner en sorts inre frid. Allt kommer att lösa sig till det bästa. Jag kommer säkert att ha några fler sömnlösa nätter och jag kommer säkert att fundera på om jag var riktigt klok men det får jag ta då.

Citat: "Bättre ångra det man gjort, än att ångra det man aldrig gjorde"

Symaskinen har åkt fram och ni som känner mig eller läst min blogg vet att det är ett gott tecken. Jag kan bara sy när jag är på G och känner en uppåtgående trend. Jag tror inte jag hade lyckats sy en fållsöm för två veckor sen men nu skapas det i Attanäs igen. Det känns bra helt enkelt.
Och all feedback man fått. Visst tycker ni säkert att jag är lite galen men i det stora hela möter jag en liten avundsjuka för att ni inte vågar ta steget.

Jag fick faktiskt en bra affärside idag också som jag ska fundera mer på. Inte så spännande men något som jag kan och har i princip allt här hemma som behövs. Ja, det kan ni fundera över, men jag tror att ni skulle vilja ha min hjälp med detta allihop. Utom möjligtvis min cybervän Carina som nog redan löst det själv... Där fick ni lite att fundera på:-)

Tjo och tjim - idag var det slut på rim
Nu händer det grejer...

Ja, nu har jag klagat länge nog på min jobbsituation så i måndags tog jag tag i den biten. Efter ett mycket noga övervägt och ett inte helt enkelt beslut så sa jag helt sonika upp mig!
När beslutet väl var taget och meddelat så var det klockrent. Jag har tagit ett nytt steg i livet!

Nu har ju då ungefär 153 personer frågat mig vad jag ska göra nu och...det vet jag inte. Efter jul har jag ingen fast inkomst men massor av planer. Så nu ska jag göra något som jag längtat efter så länge. Jag ska följa min magkänsla och lita på min instinkt och så får vi se vad det blir. Jag är övertygad om att det blir något bra och jag är också övertygad om att vi ska kunna leva på vår gård. Men jag kommer troligen att jobba en hel del utanför gården också.
Men som sagt, galet eller ej, jag följde mitt hjärta och lyssnade på min kropp och på mina barn och nu ser vi bara fram emot nya äventyr och utmaningar.Mot nya mål - segervrål!Kommentera mera!

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen: Kommentera gärna min blogg. Det är skönt för mig att veta att ni finns där ute och inte bara som en siffra i besöksstatistiken.Nu byter jag stilmall. Det är ju höst!

Poolen är tömd - sommaren glömd.
Nu laddar vi för hösten - det är den enda trösten.

Lika som bär...

Jag hittade en rolig sida på nätet: http://www.yearbookyourself.com
Där laddar man upp en bild på sig själv och får se hur man hade sett ut från och med 1950 fram till 2000.
Mycket underhållande!
Givetvis blev vi sittandes framför burken en stund och med hjälp av lite photoshoppning sen så blev detta resultatet:Ja, nu är det ju upp till er själva att fundera ut vem som är vem men...
Det är så vi skulle sett ut om vi varit med 1968....

Som ni nu förstår så har jag kommit hem från Stockholm och kan bara säja att borta bra men hemma världsbäst. Inget slår min egen säng. Och även om jag fick uppleva en häftig kväll på Råsunda där rösten höll på att ta slut och en trevlig vistelse i storstan med trevliga vänner, arbetskamrater och kunder så var det ändå såå skönt att få komma hem.
Jag inser mer och mer att detta inte håller. Jag kan omöjligt få ihop min vardag om jag samtidigt ska fara land och rike runt. Tyvärr är det nog Metrima som får offras....

Nu är det rådjurssadel, trattkantarellsås och rött vin som gäller.

Lördagskväll - inget gnäll


Det regnar i Stockholm idag....

Som han sa den käre Orup: 

För det regnar här i Stockholm idag
(Det känns tugnt för jag saknar min vän)
O det regnar här i Stockholm idag
(Vill inte ha någon hjälp jag kan klara mig själv)
Trots att det regnar här i Stockholm idag
Men jag tror att det kommer bli bra,
även fast det regnar här i Stockholm idagMen efter utbildningen idag blir det jag, Zlatan och Henke och huliganerna på Råsunda. Fotboll Sverige-Ungern.

Jag har köpt varm tröja och sverigehalsduk...

Stockholm vått och grått

Dagens utsikt:Fick ett hotellrum på 7:e våningen med balkong och utsikt över Djurgården och GrönaLund.
Ibland FÅR man känna sig lite lyxig.


Kossor och kräftor...En upplevelse som många skulle betalat dyrt för fick vi alldeles gratis i helgen.

Att packa bilen och åka norrut till det mörka Småland. Där "checkade" vi in på en bondgård med massa rum och fri tillgång till allt! Även till den nybakta äppelkakan som stod på diskbänken (mm...) och puzzlen och böckerna som låg framme.
I vistelsen ingick att medverka/utföra mjölkning av gårdens 40 kor, utfodra katterna och hålla allmän koll.
Som tack fick vi även fri tillgång till kräftfiskevatten med båt.
Så efter kvällsmjölkningen packade vi in alla kräftburarna och for ner till sjön. På med flytvästar och i med beten i burarna och ut i båten. Alla burarna for i och vi rodde nöjda tillbaka till kanten. Hem och käka och sen en slappkväll i soffan och såg Sverige spela fotboll mot Albanien. Men hallo! Ska inte ett svenskt landslag med Henke o Zlatan på plan kunna slå hål på Albanien?
Nä, det var lika bra att gå och lägga sig för natten skulle bli tuff. Precis vid midnatt ljöd min klocka och vi kröp ur våra varma sängar för att ge oss ut i beckmöker för att vittja kräftburar. Men det gav resultat: Nära trettio skalbaggar fångade vi in i denna vevan, sen var det till att rulla "hem" igen och ner i bingen. Klockan halvsex var det uppstigning för lagårdsfolket. Sen var det en tur till till sjön och upp med burarna. Totalt 40 kräftor fick vi med oss. Att det spöregnade gjorde liksom upplevelsen mer...genuin...
Jag satt där i båten och tänkte: Här sitter jag mitt i skogen i en båt i en sjö (låter som Per Gessle) och allt är tyst och lugnt. Riktigt lugnt och det största bekymmret för stunden är om det finns några kräftor i burarna när vi vittjar dem.
Om ett dygn sitter jag på tunnelbanan i Stockholm och stressar runt bland de andra... Jag ska verkligen försöka behålla känslan av lugnet i sjön så länge jag kan.


Så i och med detta blir det kräftkalas i kväll:-p
Kräftor och kor - och blöta skor

RSS 2.0