Nämen usch så grått förra inlägget var.

Det var hemskt så deppig jag var när jag skrev det. Idag skiner ju solen och jag har sett ett litet ljus på mitt arbetslivsproblem. Och idag ska grytan puttra med Gulasch!
Så ni behöver inte vara oroliga för Anna-Karin, hon reder sig.
Idag åkte Hansi och Joel iväg tidigt till Växjö för att spela pingis. Vi flickor blir kvar här hemma och har faktiskt inte bestämt än hur dagen ska bli. Det blir nog lite jobb i trädgården i alla fall och kanske en  tripp för att köpa godis. Det är ju löööda! Dock ingen längre tripp eftersom vi får hålla till goda med "andrabilen" dvs. SkruttVolvon. Uhrrk...
Men först är det dags för frukost...



Lördag och solen skiner - inga sura miner

Regn och rusk

Ja idag har det verkligen varit "fyra nyanser av grått".
Jag har verkligen känt mej nere idag. Kliar i halsen som om en förkylning är på gång. Dryga kunder på jobbet och allmänt negativa vibbar. Jag försöker koncentrera mig på de positiva sakerna. T.ex. hade Tommy pratat in ett varmt tack för mitt engagemang igår. Pelle startade dagen med att skriva "Tack för att du finns". . Ja, det var väl dessa saker som gjorde att jag trots allt stannade kvar på jobbet idag och inte åkte hem o grät i kudden.
Men jag inser ju mer och mer att jag inte kan fortsätta så här. Jag måste hitta en annan väg, en kanske krokigare väg, men en väg som jag VILL gå. Mitt jobb har varit jättebra och tryggt under tiden när barnen varit små och allt det där men nu måste jag vara egoistisk och tänka på mig själv.

Sen får vi se vart det leder.

Nu sitter jag här och regnet slår på rutan, jag har tänt några ljus och jag är så sugen på "bröllopsmat" dvs. Gulasch.

Det får nog bli ett långkok till helgen.


Med klimp...

Men nu har jag två flickor här som kräver min uppmärksamhet.

Hoppas få se en solglimt imorgon.


Kärt besök...

Igår fick jag ett kärt besök av min favvoPelle och favvoAnna.

Tänk att vi inte träffats på  2½ månader men ändå kändes det inte så länge sen. Leve internet med sina bloggar och det gudomliga programmet MSN. Tack vare dem så har vi kunnat hålla kontakten nästan varje dag oavsett om vi befunnit oss i Luleå, Ukraina, Stockholm, Hallandsboda eller Attanäs.
Ett litet livstecken och ett "hur är det idag?". Det räcker oftast för att ha koll på status och humör.

Men visst är det något visst med att äntligen krama om varandra och få se varandra i ögonen IRL.

Pelle o Anna! Ni betyder mycket för mig!

Massor av kramar!

Referatet i Sydöstran

Kolla in vad Sydöstran skriver om lördagens spektakel.

http://www.sydostran.se/index.67694---1.html

Där finns ett fint bildspel också av Matz Arnström.
Jag tycker de fångat mycket av magin.

Nu sitter jag här med ett saligt leende och hoppas att det inte dröjer för länge innan jag får känna denna energi igen.



Sladdar och kontakter - vädrets makter

En magisk afton...

En sliten rubrik men vi var verkligen med om något magiskt igår.
I lilla Kristianopel, med sina 60 bofasta samlades nära 300 musiclovers igår för att fira Maxes 20årsjubileum. Alla var där, och alla var där för att de älskade musik och för att de har en energi och brinner för det de gör.
Den energin som fanns där igår kunde nog ersätta alla kärnkraftsverken i Sverige.
Det var skitduktiga elever från artistskolan i Torsås Stage4you. Unga människor som har en dröm och många av deras drömmar kommer att gå i uppfyllelse.
Det var Caj Karlsson, Sofia Loell och så vår alldeles egna (!?!) Justin Hopkins. Spelar roll om regnet öser ner när det energiknippet ställer sig på scenen.

Idag åker han hem til L.A igen men han lovade oss att efter denna sommaren finns det bara ett sätt att fira sommar och det är i Kristianopel.


Tills dess får vi hålla till godo med skivan och klippen från tv4: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.582680 och http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.582649

Sen var det Hempo med hans Hempoland och medan regnet fortsatte att ösa ner mös vi i partytälten och pratade med ALLA!
Ja, jag vet inte. Jag har inte landat än men jag vet att detta var början på något... Detta var en energikick.


Justin, I miss you but we will be back...

Tack Maxe för att vi fick dela denna magiska kväll med dej!



Inget nytt under solen...

Nä, man kan ju inte blogga när det inte händer något att blogga om.
Här är allt precis som vanligt. Idag börjar de stora barnen skolan och allt kommer att bli ännu mer som vanligt.
Okej, skönt med rutiner men.. är det inte lite tråkigt att veta exakt hur dagen kommer att bli när man vaknar?
Nä, just nu är jag lite för rastlös, lite för nyfiken för att nöja mej med det. Jag är sugen på att göra något annat, åka en annan väg till jobbet eller rent utav åka till något annat jobb! Kanske till och med vara arbetslös ett slag för att fundera ut vad jag ska bli när jag blir stor.


Men nu tar jag ett djupt andetag och försöker genomleva ännu en arbetsdag...

Wish me luck!


Här firar jag min födelsedag!

Här är stället jag firar min födelsedag:


Jag är så glad för att jag har fått erbjudande att jobba där under kvällen. Tänk att man kan bli så glad för att få jobba, men den känslan har jag ju inte känt på rätt länge....
Så ta med er en vän att hålla i handen och kom till Kristianopel den 23:e och var med om ett hejdundrande kalas.


Mamma Mia vilken bra film!

Det var längesen jag var på bio...
Minns faktiskt inte när det var men jag tror det var sista Sagan om Ringen-filmen.
Därför så längtade jag lite efter att gå på bio nu när jag hade en ensam ledig kväll i Stockholm. Och vilken härlig film:

En riktigt "Må bra film" Man skrattar, gråter och stampar takten. Ingen reser sej förrän alla eftertexter rullat och Thank You  for the music tystnat. Och sen gick man ut på Stockholms gator med ett fånigt saligt leende på läppana. Härligt!


Sista veckan på semestern..

..blev en härlig vecka. Solen sken och till och med Björkenäsvattnet var över 20 grader. Så våra dagar bestod av att packa kylväskan, badväskan och ner till stranden. Sen var vi där i glada vänners lag tills all mat o fika var slut och kroppen härligt rosa. Sen var det hem och softa en stund innan grillen tänds och föda intages igen. Alltså en precis som en sommar ska vara.
Denna vecka gjorde att vi beslöt att avboka vår resa till Kreta i september och istället lägga de pengarna på andra saker. Det lär bli några weekendresor runt i pingis-Sverige bl.a.
Veckan avslutades med en mycket trevlig afton i Sibbamåla. Jag har sagt det förrut: Mia och Sofia är suveräna festfixare! Gud så kul vi hade! Det var alltså ALLsång och vissa familjer hade förberett sig i veckor för detta.
Man kan ju lätt dela upp folk i två delar: De som gillar att stå på scen och de som inte gör det! Vilken tur att vi scen och mick-älskare får utlopp för våra begär någongång...
Bilder:

Girls on the bus...


En kväll i juni


De största allsångsledarna genom tiderna!



Teddybjörnen Fredriksson

Sen var det då dags för "ZvenZonZ" Och ni kanske redan räknat ut vilka det är:

  Josefin och Lisa var givetvis också med även om de inte fastnade på just dessa bildern. Tillsammans gjorde vi en fantaskisk tolknin g av Qwe Thörnqvists "Varm korv Boogie".
Sen blev det även allsång med Peta in en pinne i brasan.

Ja, det var en kväll vi sent kommer att glömma. Det känns ju skönt att vi kan samlas över generationsgränserna och ha kul och framtiden är garanterat tryggad. Jag såg redan tecken på att fler har mikrofon-sjukan:


Ellie och Manda går loss med en fin visa.

Efter en smaskig förtäring och kaffe o bakelse flyttade vi in under tak och där fortsatte sången till långt in på natta. Vissa deltagare fick dock slappna av lite tidigare:


Snälla Mia och Sofia och Roger: Jag vet att det krävs tre gånger för att det ska bli en tradition men.. Kan vi inte se till att det blir det? Zvenzonz har fler låtar på lager och jag tror de andra också har det. Jag längtar redan!

Kunskap, glädje och så lite tango


RSS 2.0