Semester!!!!

Äntligen!!
Äntligen var det dags att städa av skrivbordet, skicka de sista mailen, ändra hälsningsfras på mobilen, sätta på frånvaruhanteraren och dra!!!
Metrima får klara sig utan sin Anna-Karin i fyra veckor för jag har SEMESTER!!!!


Jag startade min ledighet med att dra till Säby och göra om Camilla och Davids hem till ett SPA! Sen var det möhippa för Gittan för hela slanten! Med fotbad, inpackning, chokladprovning och seanser...
Härliga Mia o Sofia, vad jag är glad över att känna er med er enorma fantasi! Alltid roligt att vara med er.
Gittan mådde kanonkalas hela kvällen och det var också lycka att se.


Vi åkte till Mjölnareholmen på Pubkväll och vi både syntes och framför allt hördes! Att vi var SÅ duktiga på att sjunga!!!? Jag tyckte liite synd om Trubadur Pelle ett tag men det gick snabbt över. Vi hade kul i alla fall och var väldigt nära att vinna hela tjottaballongen i musiktävlingen. Förlåt Camilla att jag påstod att det var Owe Törnkvist som gjort Popopp i topp.. Jag hade inte alla hönsen hemma just då.. Det ÄR ju Thore Skogman.
Men man kan ju inte ha rätt jämnt eller?

Ok, lördag vaknar jag bakis och skakis.. Men vänta nu... JAG körde ju igår! Det är bara att konstatera att det inte är alkoholen man blir bakis av... eller...

Nåja, klockan tre började nästa fest! Då var det TrubadurPelles brorsdotter Sofie som hade 30-årskalas.
Ännu en underbar människa som jag är glad för att jag lärt känna.


Tillsammans med Teddy hade de ordnat en supertrevlig dag med god mat och allt som gör ett bra kalas. Att sen Sofie är född i en sån musikalisk familj gör ju inte saken sämre. Jisses vad duktiga de är på att spela. Och både jag och Hansi fick vara med på ett litet hörn men även vi insåg våran begränsning.. Så vi överlät det till dem som kunde det bättre. Men det ryckte i mic-armen och i trumhänderna...

Jaha och sen var det söndag och nu märkte jag skillnaden mellan alkoholintag och inte.. Men det är ju inte så många trettioårskalas man får vara med på nu för tiden så det gäller att passa på.

Idag är det min första riktiga semesterdag och då drog jag och barnen upp i skogen och tillverkade en koja. Mysigt ända tills vi hamnade i ett myrbo. Sen gick vi hem...
Nu har jag lagt ut lite auktioner på Tradera så jag hoppas vi får ett bidrag till semesterkassan. Annars blir det verkligen lågbudgetsemester. Lämnade bilen idag på verkstad med ett kasst hjullager.. Usch vad tråkit det är med bilar som går sönder.

Men imorgon ska det bli vackert väder så då blir det "En dag på stranden" Och det är ju ganska billigt. Det går bara åt saft och bullar.

Semester i Attanäs - Kan inte bli så mycket bättre.Midsommar 2008 sammanfattning

Här kommer en sammanfattning på helgens bravader i text och framför allt i bild.


Ja, så här såg det ut när det begav sig en gång för länge sedan. Vi visste inte då att vi höll på att skapa en tradition som varat i hitills femton år. Första året var vi 6 st runt bordet och i år var vi 45 st!! Vilken utveckling!


Men jag tror att jag kan svara för alla att i år var det trevligare än någonsin. För att inte tala om midsommarstången som aldrig varit finare:-)

Självbevattnad i år eftersom det är lite torrt i marken.

Annars präglar väl detta årets midsommar av vind...
Jag visar ett par bilder på flaggan...

Jo, blåste gjorde det! Och partytältet fick visa vad det inte gick för... Men vi var många som hjäplte till att hålla i hop det under de värsta byarna. Men sen blev det lugnt (vinden i alla fall) och då var det en skön kväll.

Om det var någon som undrade varför just Hansis stol gick sönder så har jag nu lokaliserat "varför". På denna bild hade Ida lyckats fånga ögonblicket:

Alltså.. Våra stolar klarar inte vilken last som helst...

Hundar, ungar och mammor är alltid välkomna och brukar samlas i en hög.


Annika, nu ser jag att det är dina byxor jag har kvar här. Gick du hem byxlös?
Samtidigt brukar papporna också samlas i en hög:

Åt god mat gjorde vi också. Det bästa med knytkalas är att det förenar människor. Helt plötsligt kan man se Jens sida vid sida med en rysk kvinna vid namn Vera i vårat kök. Tillsammans dekorerade de ägghalvor för glatta livet:


Go mat, möe mat och mat i rättan tid!
Sen fortsatte dagen med inte ett moln:


Midsommar firar man i Attanäs framför allt eftersom det är så fint väder här!

Men dagen blev till kväll och sjunga måste man. Precis som vanligt blev det en Shoemaker och en Bloddy Fool:


Och ni som aldrig upplevt detta fenomen: Det är oförglömligt! Jag tror att det är drygt 17 år sen jag först kom i kontakt med denne shoemaker som tillsammans med Magnus blivit ett fenomen. Go Magnus Go!
Sen hände något som jag är lite facinerad över. Min kamera har autofokus och allt det där men hur kan det då bli så här:

Det var efter detta jag la ifrån mig kameran.. Men vi hann med lite äkta "små grodorna" först. Och våra ryska gäster hängde med bra! Vi fick dessutom mersmak så några av oss ägnade även lördagseftermiddagen åt "stångdans" på campingen i Björkenäs.
Så gick det alltså till när vi firade vår femtonde midsommar i Attanäs. Jag hoppas det blir femton år till och att vi hela tiden blir fler och fler, för ju fler desto trevligare.
Men jag måste få avsluta med en härlig bild jag fick av Camilla idag:


Kalvar och hö - midsommarmiljö


Midsommar 2008 i Attanäs

Japp.... Precis som vanligt.
Allt är precis som vanligt.
Jag har noll koll ett bra tag sen faller alla bitarna plötsligt på plats. Varför vara ute i god tid när det räcker med 9 minuter mellan bagageincheckning på Arlanda till planet lyfter?
Nä, framförhållning är jag inte så bra på längre men jag lever å andra sidan ett mer spontant liv.

Och varför fundera på något som bara rullat på i femton år nu? Alla vet ju vad de ska göra och vad de ska ha med sig.

Det är femton år sen vi tillsammans skapade en tradition som vistat sig vara en höjdare. Det bara ÄR så: Man firar midsommar i Attanäs. Man sätter på barnen oömma kläder, gärna sig själv också förresten. Sen fixar man lite käk och tar med sig, tillsammans med det bästaste festhumöret och sen kör vi! Spelar fotboll till nån skadar sej och lite till. Binder de fina blomsterkransarna och sitter och väntar på att grabbarna ska komma med björkriset. Precis som vanligt!
Sen äter vi och tar en nubbe och sen äter vi lite till. Och sen sjunger vi och tar en nubbe och äter och så har vi trevligt.

Förra året ösregnade det hela dan men vad gjorde det?


Det blev en otroligt trevlig dag ändå och tydligen gav det mersmak för i år är vi fler än vi någonsin varit förut!

Så kära vänner som redan står på gästlistan och för er som kanske vill vara med:
Midsommar firar man i Attanäs!


Vi är redan 41 personer som insett detta!

VÄLKOMNA!!!

Starka tjejer...

Jag scrollade lite i min blogg och upptäcker till min glädje/fasa att alla mina senaste inlägg dominerats av starka tjejer/kvinnor. De omger mig och ger även mig styrka. De sprudlar av energin och sprider den omkring sig.

Så ni grabbar är det upp till bevis! Se till att ge järnet så kanske även ni blir omnämnda i min blogg.

Annars är det som vanligt fullt upp i Attanäs. Studentfirande/skolavslutningar är avklarade. Hö/ensilage är nästan inne och nu rustar vi traditionsenlig midsommar. Det är 15:e året i år:-o. Så vi vet hur man gör vid det här laget.

Jag vet att ni är några stycken som läser min blogg men glöm inte att skriv någon kommentar ibland. Det behövs för att hålla motivationen uppe och fortsätta skriva och sätta ord på känslorna som hela tiden finns i huvudet.

Anna.. Jag saknar dig redan, men du har fått mig att inse hur nära man kommer varandra med hjälp av datorn även om avståndet är långt. Take care and have fun. Jag kollar redan tågtiderna till Lule....


För Anna har tagit studenten!!!

Min älskade brorsdotter Anna som mycket av min blogg handlat om denna våren har nu äntligen tagit studenten.
Ett jättegrattis till dej och dina sjukt trevliga vänner!

Det blev en sån här härlig kaotisk dag med både blod(!), svett och tårar.


Tack för att vi fick dela denna dag med dej Anna och vi ses på lördag igen.Josefin 10 årDenna lilla damen fyller tio år i morgon den 9 juni.
Det är bara ett bevis på att tio år går ohyggligt snabbt...
Då kom hon ut på ett kick efter att röda jackan hängts ut. Som en kossekalv med klövarna först och näsan var sned.

Nu delar vi tjejhemlisar och lånar varandras kläder. Åtminstone väldigt töjbara kläder...
Min stora flicka är på väg in i en annan värld. Den stora världen och jag kan inte längre skydda henne mot allt ont. Nu måste hon snart lita på sej själv och sin egen intution. Jag bara hoppas att jag under hennes första tio år lärt henne vad som är viktigt och vilka värderingar man bör ha på saker och ting. Och att hon inte gör för många och allvarliga misstag längs vägen.

Men älskade Josefin: Jättegrattis på 10-årsdagen och jag är så stolt över min avbild.
Jag älskar dej Jossan!


RSS 2.0