Livet går upp och ner.

Life is a roller coaster - livet är som en bergodalbana.
Ja, idag har det verkligen gått upp och ner. Ena minuten är man glad och tänker positiva saker för att i nästa sekund komma på att en människa som funnit i ens liv så nära helt plötsligt inte finns mer.Men det finns som tur är människor som inte räds att fråga och att bry sig. Det känns skönt att prata om sin sorg. Det är skönt att få gråta och skönt att få skratta tillsammans med någon som har positiva, glada minnen.

Det är också skönt att få positiva kommentarer för sin blogg och veta att man skriver det många tänker. Jag vet inte vad jag vill med den här bloggen. Jag vet bara att jag mår bra att få skriva av mig, och kan jag då dela mina tankar med andra på detta sätt så känns det rätt.

Idag är det valborgsmässoafton och ni som känner mig vet att det brukar innebära brasa och chiliconcarne. Tanken var redan förra året att det skulle vara sista gången. Men traditioner dödar man inte så lätt...Det fanns de i familjen som krävde chiliconcarne även idag för "det hade han ätit varje valborgsmässoafton sen han föddes". Så ni som undrar kan vara helt lugna. Det puttrar på spisen i Attanäs. Sen att det inte blir huset fullt ikväll får vi ta.

Ner o upp - galen tupp

Väldigt personligt...

.. men jag känner att jag måste skriva.

image117

Hansis mamma har varit svårt sjuk i cancer och fick somna in igår. Denna otroliga människa som fött 8 barn och haft en massa fosterbarn/sommarbarn/ barnbarn/barnbarnsbarn att ta hand om och älskat.
Denna otroliga människa som har sett allihop och aldrig jämfört eller favoriserat någon. Denna kvinna som lyssnat och tröstat så många. Nu är det vi som behöver tröstas och vi måste klara det utan dig.

För våra barn förklarar vi att du blivit ett ängel som sitter i himmelen och tittar ner på oss. Att du fortfarande är med oss fast vi inte längre kan krypa upp i din famn och få tröst.

Men det är få människor som har åstadkommit så mycket på sin tid på jorden.  Mycket som inte syns men som känns här inne i hjärtat.

Du fattas oss..

.

Roadshow med Metrima - Idag Umeå

Idag är vi på roadshow i Umeå. Här visar vi våra radiosystem och MCom.


Sen åker vi vidare söderut mot Sundsvall.
Min favvostad!


Vi ses senare - hej!

I norrland igen.

Nu är hon ute o reser igen. Denna gången till Skellefteå.


Landade igår till ett soligt och förhållandevis varmt Skellefteå där det fortfarande låg en decimeter snö.
Tyvärr fick jag inte kablen mellan kameran och datorn så mina egna bilder får ni se sedan. Däremot hittade jag min patientbricka och några andra kreditkort i min dataväska. Som jag har letat efter dom....

Ja, igår gick jag en sväng på stan, tränade och bastade och sen tog jag det lugnt på rummet resten av kvällen.
Idag ser planen ut att jag strax ska gå och äta "Scandicfrukost" med allt vad det innebär.


Sen ska jag gå de tio metrarna till Skellefte Kraft där jag under dagen ska utbilda 15 anställlda. Sen går planet hem och i kväll ligger jag i min egen säng i Attanäs igen:-)

Äta prinskorv o äggröra
Scandicfrukost-göra

Sinnesjuka människor!

Vad är det för samhälle där man inte kan skicka sin 10-åring på cykel 5 kilometer utan att vara livrädd för att någon galning ska komma emellan?

Jag känner så med Englas familj och kan inte med ord beskriva den vrede jag känner.
Nu hoppas jag bara att alla berörda ska få lite lugn och få chans att börja sorgearbetet.

Själv tänder jag ett ljus för Engla och kramar mina egna barn lite extra.

image337


Skön helg igen...

Äntligen blev det helg igen och denna har varit lugn och skön, precis vad vi behövde.

Lisa var lite febrig i slutet på veckan och sov sig igenom fredagen och halva lördagen. Detta gjorde att det blev tid över att börja städa upp på hennes rum. Helt plötsligt kunde man ana att det fanns ett golv under alla saker och plötsligt ville hon vara på sitt rum o leka igen. Nu kan hon också lyssna på favvo-Linda Bengtzing och dansa till så lyckan var fullständig.
Jossan och jag åkte in till stan-stan och köpte en vårjacka på Stadium.
DCATE B JADEN JACKETSjälv gick jag och nöp i massa softshelljackor men jag var för snål. Varför ska de kosta så mycket? Joel har en snygg jacka från Puma:

Jossan skulle sova hos Lina så på kvällen gjorde vi tacogratäng med fläskfile. Tacomiddag för hela familjenSuppergott kan meddelas och om ni bara talar om en stund innan ni kommer kan jag nog bjuda på det nästa gång.

Söndag: Kalasväder, vårkänslor och bara såå härligt. Det är detta vi nordbor behöver efter en mörk vinter. På med skitkläder på alla och ut i trädgården. Mycket har blivit gjort: växthuset rengjort och färdigt att börja odlas i, terassen avspolad och rengjord. Cyklarna överkollade och vårens först grillkorv grillad.
image116

Imorgon blir dett jobbet igen och på onsdag åker jag mot Skellefteå igen. Ska utbilda dom i MComs underbara värld. Jag skriver MCom igen för man verkligen ska kunna hitta denna bloggen om man söker på MCom. Eller hur Fredrik?

Kommentarer på bloggen gör att man lägger ner lite extra krut för att dokumentera vårt liv i Attanäs så skriv gärna en liten rad. Denna veckan kan det ju tex bli rapport från Skellefteå om ni har tur. Till helgen spelar Joel sista tävlingen i Blekinge GP och eftersom Joel leder tillsammans med A. Holmberg så är det ju lite spännande inför denna sista tävling.

Och nu veckans boktips:
Jag tipsade innan om Emma Hambergs Mossvikenfruar.
Just nu läser jag Brunstkalendern Omslagsbild: ISBN 9789100112936, Brunstkalendernoch den är ju om möjligt ännu bättre. Speciellt eftersom den utspelar sig i mjölkkossemiljö. En feelgoodbok som passar bra en söndagkväll...

Söndagschill och korvgrill! 

Balklänningen!

image115
Modellen till vänster fast i aprikost, utan axelband och lite bubbel o så.

Vi ska sy den!

Oreda i vardagen.Precis som Anna så väntar jag med att uppdagera min blogg tills jag kommit ifatt mig själv. Men kortfattat kan man väl påstå att resan nedan tog mer än musten ur mig. Det tillsammans med allmän oreda på jobbet och lite för mycket ideellt arbete på fritiden har gjort mig lite utmattad...
Nu försöker jag bringa lite ordning och reda i min vardag så jag kan gå vidare.
Tills dess får ni väl läsa Aftonbladet eller någon annan trevlig sida.

RSS 2.0