Vi àr i Milano!!!!

Efter en lang men trevlig tagresa rullade vi in i Milano klockan 8 i morse.
Det àr kul att aka tag!
Och det àr hàftigt att vakna upp i en liggvagn och ha alperna utanfòr fònstret. Nàr man àr van vid platta Attanàs sa àr skillnaden total.
Nu har vi varit lite mer àn 12 timmar i en fantastisk stad och hunnit med mer àn vad min internettid har tid att beràtta. Men huvudsaken àr att vi alla mar bra och vi upplever den ena fantastiska saken efter den andra.
Att alkoholfria drinkar stavas anal-kolic om man vill. Och om man vill ha evig lycka sà ska man snurra hàlen i en tjurtestikel.. Bilder kommer...
Och tunnelbana i den "lilla" staden Milano àr ju inga bràck fòr oss lantisar fràn Svedese!

Hàr har varit 34 grader varmt idag, tur att det finns fontàner... Det àr Anita Ekberg och vi....

Ha det bra fòr det har vi!


Nu är det nära...

Nu bär det snart iväg. Imorgon kl 06.00 lämnar jag o Joel Attanäs och börjar vår Europaluff.
Ryggsäckarna är packade och spänningen stor.
Vi hoppas kunna uppdatera lite emellanåt men jag lovar inget. Men håll koll här så ska vi göra vad vi kan.
Just nu ser ryggisarna ut så här(a) i alla fall...

Observera att jag har packat ner Y3.. Det är bara tomkartongen som ligger vid sidan.
Nu ska jag ut och instruera Jossan i poolvård. Sen laddar vi med spagetti o köttfärssås...
Och övar lite italienska: Qualcuno parla inglese? - Finns det någon här som pratar engelska? :-)

Ciao ciao och arrividerci

Nu laddar vi för tågluffen!

Om en vecka sitter vi på tåget som ska föra oss längre än något annat tåg förrut. Eller är det egentligen längre till Milano än till Idre? Måste kolla upp det...
I vilket fall som helst är veckans utmaning att packa en ryggsäck så smart och lätt som möjligt. Kväver ett antal omförsök antar jag.
Annars är veckans uppgift att riva av svallbrädorna på halva taket på källarstugan. Sen på med nytt svall och isolering osv. Det blir nog inte färdigt denna veckan...
Men det är måndag morgon så nu kör vi! Ha en bra vecka!


Humöret mycket bättre idag...

Jag och Lisa tog en tur i skogen med Viktor.

Där bakom svansen, med Lisa vid sidan och skogen full av blåbär är det lätt att komma på andra tankar.
Vi har trots allt mycket som andra inte har och jag ska försöka fokusera på det istället.

Idag ska vi börja riva på källarstugan så vi äntligen kommer igång. Kofötter inköpta och snickarbyxor på.Vissa saker kan man skriva om...

..andra saker blir nog bara värre om man blottlägger på bloggen.
Därför tänker jag inte skriva om det som rör om och river i min själ just nu.En annan vacker dag kanske...

Öland

Igår gick bilen mot Öland. Joel skulle spela pingis på Enigspelen i Borgholm och vi tjejer hoppade av i Färjestaden för en heldag på Djurparken.
Även om man är på djurparken i princip varje år så är det ändå något visst att gå in där. Och Lisa åkte som vanligt karuseller för hela pengen..


Även mamman roade sig:


Sen avslutade vi dagen vid Joels Udde där vi väntade på Joel och Hansi. Det var en blåsig kväll men det var mysigt att bara sitta där vid strandkanten och mysa.


Samtidigt måse jag ju meddela att Joel blev 5:a och var nöjd med starten på den nya säsongen. Och imorgon är det dags igen för en ny resa till Öland. Men då hoppar vi nog över djurparken.


Godistårtan

Måste ju visa Lisas godistårta... Hon har själv designat..
Rosa grädde skulle det vara och nonstopgodis.Vår lilla fis-Lisa har blivit stor flicka nu!

Idag fyller vår minsting 5 år!


Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen...
Men visst är det lite skönt när barnen växer upp och kan klara sig lite mer själva.
Så idag bjuds det på godistårta i Attanäs enligt order av födelsedagsbarnet själv.

Grattis Lisa på 5årsdagen!

Nu är kalvarna ute!

Det gick bra och de blev så glada!


Här snackar vi ett hopp på nästan en meter.... Undrar om stängslet räcker...


Nu är det bara det tråkiga kvar: Att städa ur ladan där de gått. Fram med högtryckstvätten och regnkläderna.

Vi fick vår åska....

Jag har just kommit på när jag drabbades av stress för första gången. Det var när vi bärgade hö hemma när jag var liten och vi hade en åker med knastertorrt hö som bara skulle in den dagen. Då tornar de där mörka, nästan svarta molnen upp sig över himlen och ett svagt muller börjar höras.


Det var då: Min bror Pelle la bokstavligen i en högre växel på traktorn med pressen och jag och syster Ingegerd slet i balvagnen. Klart att man förstod allvaret; fick vi inte in det här höt innan regnet kom var det ju som att börja om från början igen. Och ofta var det så att när sista balen var ombord på vagnen och man äntligen fick luta sig tillbaka och åka hem liggandes i det sticksiga höt, det var då regnet kom...

Men vi hade lyckats och gemensamt räddat skörden.
Igår fick jag återigen uppleva exakt samma sak. Vi hade några ynkliga bitar med hö kvar och det bara skulle in. När vi är på den sista åkern säger Lisa "mamma, jag kände en regndroppe". Och när sista balen var uppplockad och vi satt där i vagnen hem så började stora droppar falla. Och det började mullra svagt i horisonten. Men vi hann!
Då tog vi ett dopp i poolen i regnet och sen åkte vi och åt pizza hela familjen. Så gott!

Idag ska vi släppa ut småkalvarna på sommarbete. De har aldrig varit ute för så räkna med lite hopp o studs. Och ett helt gäng stockholmare som tittar på. De har längtat efter detta.

Idag är mina bilder på bloggen lånade från internet eftersom jag inte hade tid att fota själv igår. Men förhoppningsvis kommer det fäska bilder på galna kalvar idag.

Puss o hej - nu blir det äggfrukost i Attanäs. Det är ju söndag:-)

Jag vill ha åska nu!

Ett litet tufft åskväder som hade rensat ut den här luften och mitt huvud. Jag är så trött och det är klibbigt! Jag brukar inte klaga på värmen, kanske främst eftersom jag bor precis intill havet och sällan har det så där "jättevarmt". Men idag är det klibbigt...
Så jag gick med glada steg in på Danmarks svar på SMHI för att se om det är någon åska på G. Här är resultatet:

Det känns som "Åskar" missat en del i sydöstra delen av landet... Eller kommer det hit nu?

Annars har det inte hänt något speciellt här. Vi har levt strandliv på dagarna och varit bönder på kvällarna. Igår hjälpte vi återigen Kerstin o Bengt med att mjölka deras kossor. En svettig upplevelse kan jag tala om. Idag har våra nya grannar mittemot motsträvigt åkt hem tillbaka till Enköping. Men 2 av dem kommer tillbaka om två veckor. De ville verkligen inte åka för de trivs så bra här och det var nästan lite tårögt när de skulle åka idag. Jag är så glad att det var de som köpte huset!
I kväll är vi föresten bjudna in till en annan sommarstuga för att testa deras nybyggda soldäck. Känns som om det inte blir något solande ikväll men kul ändå. Vi bara glider runt här bland sommargästerna :-). Men det är så kul när det är folk i stugorna och lite liv. Till hösten och får vi sitta här själva med våra värmeljus.

Ja, nu ska jag gå ut och sätta mig och vänta på Åskar. Han måste komma hit snart...

RSS 2.0