Sola o bada!

Förlåt dålig uppdatering av bloggen för närvarande. Men vi fördriver tiden med såna jobbiga saker som sola o bada, läser, tittar på film och hänger på rockbarer. Framåt helgen stundar allsång i Sibbamåla och sen är det dags för jobb, jobb jobb igen. Så fram tills dess får ni hålla till goda med Aftonbladets hemsida eller något annat kul...Sista etappen av Huvudstaden...

I fredags vaknade återigen med nya friska krafter. Dock visste vi inte riktigt vad vi skulle göra av dagen. Vi hade först tänkt ta Tekniska och Kaknästornet men pga. buss-strejken så skulle vi vara tvungna att ta bilen dit och vi hade ju redan löst SL-kort för tre dygn. Så vi drog till T-banan och åkte. Hoppade av vid T-Centralen och kollade Sergels Torg och Gallerian. Så småningom hamnade vi vid Kungsan och när vi gått runt där ett tag var det dags för lunch. En Franskmannen på trappan vid Kungsan. Helt OK. Lisa blev så glad så hon tog några danssteg vid fontänen och hade vi inte gått därifrån då hade hon blivit en blöt Lisa...


Men det var faktiskt så att vi inte visst vad vi skulle göra av dagen... Barnen hade däremot en önskan och det vara att få göra något så enkelt som att spela spel tillsammans allihop. "Det kan vi ju göra hemma" kontrade vi men... Det är ju faktiskt sant det de säjer att hemma är det ju alltid något annat som stör. Saker som man "måste" göra först och så..
Så vi gick in på BR leksaker och köpte ett frågespel och på Clas Ohlson köpte vi färgpennor till Lisa och sen åkte vi tillbaka till lägenheten och spelade spel hela eftermiddagen. Det hör till saken att det regnade på rätt bra så det var skönt att sitta inne o kura.
När vi blev hungriga gick vi till huset brevid (herregud vad centralt han bor!) som hade en pizzeria med stenugn. Vi åt varsin fantastisk god pizza. Joel satte rekord i "längsta Calzone". Ordentligt mätta blev vi och vad passar bättre då än att gå en tur runt Globen:-o. För det kan man göra när man bor hos Karl-Axel. 300 meter bort ligger Söderstadion och bakom den ligger den stora golfbollen.

Mäktig när man kommer riktigt nära. Men ingen Anna, ingen Pelle och ingen Zlatan såg vi. Var var ni någonstans?

Istället roade vi oss med att ta kort i olika ställningar...

Lite Stina över det hela...

Sista dagen i Stockholm började med frukost och sen försöka återställa lägenheten i samma skick som den var när vi kom. En inte helt enkel uppgift men det gick. Sen packade vi in alla grejer i bilen och sen tog jag ett djupt andetag och svängde bilen över bron och in mot stan. Jag gillar INTE att köra bil i Stockholm...
Men vi lyckades ta oss till Kaknästornet utan några större fadäser. Upp i hissen... Hu va snabbt det går uppför...

Det är så håret reser sig..Eller är det frånvaron av hårfön.. Ser du nu Anna hur jag ser ut när jag inte fönar håret?Men bedårande utsikt över Stockholm är det i alla fall.Sen lika snabbt ner igen och vidare bort till Tekniska Museumet. Också en trevlig plats. Visserligen mer för tekniknördar än vad vi är men i exprementverkstaden fanns mycket att göra. Just detta när man får prova på saker är ju jättekul.
Klockan var närmre två när vi kom ut därifrån och vi satte oss i bilen och började köra hem. Som sagt... jag gillar inte att köra bil i Stockholm. När man har en GPS känns det ändå bättre men när de plötsligt stänger av en gata för ombyggnad och leder om trafiken har man ju inte en chans. Men jag hade lite koll på var jag var i alla fall och plötsligt dånar vi förbi Metrimas HK på Norra Stationsgatan och sen var ju saken biff. Därifrån hittar jag ju hem.
McD i Södertälje och en glass under värsta åskvädret i Norrköping sen var vi nästan hemma.
Dock kan jag ge alla ett gott råd: Lita aldrig på färddatorn när det gäller hur långt man kan köra på kvarvarande bensin...
I vårt fall kunde det varit värre men... Strax efter Brömsebro står det att jag kan köra 5 mil till. Kalas, sa jag. Då behöver vi inte tanka idag.. Öhö öhö sa bilen ett par kilometer innan Fågelmara... Soppatorsk...
Pinsamt men det var bara till att in i huset som låg brevid och fråga om vi fick köpa en liter bensin. Visst inga problem.
Sen körde vi och tankade i Fågelmara och sen rullade vi hem.

Hemma stod Karl-Axel på trappen och välkomnade oss! Härligt att få sätta sej på sin egen toa och sova i sin egen säng.

Som alltid: Borta bra men hemma världsbäst!

Attanäs - en plats i världen

Huvudstaden igen!

Då gick alltså färden norrut mot Stockholm.
Halv åtta på kvällen var vi klara att åka. Glada och förväntansfulla barn i baksätet:


Vi två vuxna insåg att det skulle bli en lång resa men det gjorde ju inte dom i deta ögonblicket. Med 10-milspass tog vi oss upp till huvudstaden och halvtvå på natten rullar vi upp från Årstatunneln och är framme på Gullmarsplan. Nycklarna passade och vi slängde oss ner på våra sovplatser för att få lite sömn.
Dagen efter startade vi med att ta oss till Tunnelbanan och åka till Tekniska Naturhistoriska  Museumet. Väl värt ett besök! Fast det var mycket större än jag kunde tro. Men både läskiga och spännande saker. Som till exempel Dinosarierna:

Jättesöta Dinoungar:
En häst att mata: och många naturtrogna uppstoppade djur som nästan såg för verkliga ut. Lisa började nästan gråta för att Lodjuret tagit haren:


Själv hoppas jag aldrig komma så här nära en isbjörn igen....


Ja, det fanns mycket att göra och titta på där. De sista timmarna tillbringade vi på avdelningen "Den sinnrika människan". Den började så här: och fortsatte i samma stil. Väldigt spännande!

Sen var det intag av föda och sen tillbaka till stan med T-banan. Hoppade av i Gamla Stan och vandrade runt ett par timmar. Sen var det 5 trötta kroppar som åkte "hem" till Karl-Axels igen och gjorde KorvStroganoff och somnade gott.

Torsdag vaknade vi med nya friska krafter för idag skulle vi till Gröna Lund!!!!
Buss-strejk gjorde att vi hoppade av vid Slussen och tog Djurgårdsfärjan över.

Det var ju absolut inget fel med det förutom att jag såg en människa där som jag kände igen men inte kunde placera och har inte kunnat ännu. Knäckande!
Över på Djurgården gick vi först vänster till Aquaria där man kan titta på fiskar, grodor och diverse hajar.

Som om det inte var nog så får man krypa ner i en kloak!
Hur spännande får det bli egentligen?

Ja, detta var ett besök i Lisas smak. Hon tyckte det var häftigt att få se, Nemo, Doris, Bubbel och alla de andra på riktigt.

Sen var det picnic vid gästhamnen där vi matade änder med bröd och såg en segelbåt lägga till fast det egentligen inte fanns plats.
Sen var det dags för Gröna Lund! Efter att löst inträde och åkband och blivit drygt tusenlappen fattigare var det bara en sak som gällde: Det bar´å åk!

De stora barnen åkte också, men de var svårare att fånga på bild...
Men vi hann med Lustiga huset och Flygande mattan och alla de skojiga karusellerna. Sen var det uppträde av en galen ungrare (som inte hette Attila) som gjorde hemska saker på lina och i ett så kallat "dödshjul". Man ska inte sitta på en stol på en lina tio meter upp i luften utan skyddsnät...
Ruskigt bra var han och när han uppe på scentaket snurrade runt i hjulet kunde jag faktiskt inte förmå mig att ta kort. Det var makalöst! Riktigt obehagligt.

Sen förflyttade vi oss till den mer barnvänliga delen av Grönan och vem stod där och uppträdde om inte Tobbe Trollkarl.

Denna man var en riktig höjdare och fick med sig barnen direkt med sina hysteriskt roliga trick. Lisa skrattade så hon kinade och talar fortfarande om Tobbe.


Sen kom det en liten skur just när Joel och Lisa skulle åka Pellefjanterna men vad gjorde det. De var glada ändå:


Sen med lite sockervadd och en stor Plopp så var faktiskt denna dagen fulländad.


Det var fem trötta kroppar som tog Djurgårdsfärjan tillbaka och tunnelbanan hem idag också.

Återkommer med de övriga dagarna senare.

Huvudstan

Jaha...
Nu har det gått några veckor sen sist och jag vet att ni är några stycken som hela tiden följer mitt liv här på bloggen. Ni har väl trott att jag förflyttat mig till väldens ände.. Men det har jag inte. Det har varit bröllop, 50-årskalas och Lisas fyraårskalas emellan. Sen har vi tagit en tripp till vår vackra huvudstad också, så här har inte hunnits skrivas någon blogg som ni förstår.
Hur sammanfattar man detta då?
Ja, vi börjar med bröllopet mellan Stefan och Gittan så blev de gifta, utan att Stefan trollade bort varken sig själv, bruden eller åtminstone ringen. Visst hade det varit en häftig grej att trolla fram ringen ur prästens öra? Men men. Det gick ju bra ändå.
Bildbevis:


Ja, sen blev det söndag och vi styrde kosan mot Bergkvara för att göra några flugor på smällen:-)
Nämligen att fira Carina, Kerstin och Lisas födelsedagar. Som jag skrivit förut i min blogg är dessa släktmysdagar i Bergkvara något alldeles speciellt. Klicka här så får ni läsa hur det gick till förra året.
Regnet hängde i luften och inte bara det, det började regna på riktigt ett tag också. Men Roland hade spänt upp en stor pressening så vi led ingen nöd av detta. Tipsrunda, god mat och skojig underhållning. Carina blev firad på bästa sätt, med teater och bugg och fruktkorg.

Mannen i randig tröja är inte det åttonde syskonet utan en buggkompis.

Och även en go solsäng:


Och även denna gången fick Lisa en kompis. Denna gången var det Maja som fick dela filt med Lisa.


Blommor måste man ju visa också när man talar om Bergkvara:
Ja, som ni förstår blev det en mysig eftermiddag/kväll och sen var det hem för att ladda för nästa kalas:

Lisa 4 år

Ja, så var det dags för Lisa att bli stora damen och fylla 4 år. Lite vemodigt att den lilla minsta redan är så stor..
Men kalas blev det här med mormor och morfar, moster och kusiner. Sen kom även Camilla med Ellie och Manda och Sofie med Simon, Linnea och Charlotte. Men kameran stod på laddning så jag tog inte en bild under dagen.
Men ni vet kanske hur ett 4årskalas brukar se ut...

Sen när alla åkt hem packade vi bilen full för att åka till Stockholm. Mer om detta i nästa avsnitt...

Kakor och gäster
Sol och semesterRSS 2.0