Midsommar 2008 sammanfattning

Här kommer en sammanfattning på helgens bravader i text och framför allt i bild.


Ja, så här såg det ut när det begav sig en gång för länge sedan. Vi visste inte då att vi höll på att skapa en tradition som varat i hitills femton år. Första året var vi 6 st runt bordet och i år var vi 45 st!! Vilken utveckling!


Men jag tror att jag kan svara för alla att i år var det trevligare än någonsin. För att inte tala om midsommarstången som aldrig varit finare:-)

Självbevattnad i år eftersom det är lite torrt i marken.

Annars präglar väl detta årets midsommar av vind...
Jag visar ett par bilder på flaggan...

Jo, blåste gjorde det! Och partytältet fick visa vad det inte gick för... Men vi var många som hjäplte till att hålla i hop det under de värsta byarna. Men sen blev det lugnt (vinden i alla fall) och då var det en skön kväll.

Om det var någon som undrade varför just Hansis stol gick sönder så har jag nu lokaliserat "varför". På denna bild hade Ida lyckats fånga ögonblicket:

Alltså.. Våra stolar klarar inte vilken last som helst...

Hundar, ungar och mammor är alltid välkomna och brukar samlas i en hög.


Annika, nu ser jag att det är dina byxor jag har kvar här. Gick du hem byxlös?
Samtidigt brukar papporna också samlas i en hög:

Åt god mat gjorde vi också. Det bästa med knytkalas är att det förenar människor. Helt plötsligt kan man se Jens sida vid sida med en rysk kvinna vid namn Vera i vårat kök. Tillsammans dekorerade de ägghalvor för glatta livet:


Go mat, möe mat och mat i rättan tid!
Sen fortsatte dagen med inte ett moln:


Midsommar firar man i Attanäs framför allt eftersom det är så fint väder här!

Men dagen blev till kväll och sjunga måste man. Precis som vanligt blev det en Shoemaker och en Bloddy Fool:


Och ni som aldrig upplevt detta fenomen: Det är oförglömligt! Jag tror att det är drygt 17 år sen jag först kom i kontakt med denne shoemaker som tillsammans med Magnus blivit ett fenomen. Go Magnus Go!
Sen hände något som jag är lite facinerad över. Min kamera har autofokus och allt det där men hur kan det då bli så här:

Det var efter detta jag la ifrån mig kameran.. Men vi hann med lite äkta "små grodorna" först. Och våra ryska gäster hängde med bra! Vi fick dessutom mersmak så några av oss ägnade även lördagseftermiddagen åt "stångdans" på campingen i Björkenäs.
Så gick det alltså till när vi firade vår femtonde midsommar i Attanäs. Jag hoppas det blir femton år till och att vi hela tiden blir fler och fler, för ju fler desto trevligare.
Men jag måste få avsluta med en härlig bild jag fick av Camilla idag:


Kalvar och hö - midsommarmiljö


Kommentarer
Postat av: Annika

Byxlös gick jag inte hem. Vädret krävde jeans och inte shorts. Jag undrade just vad vi skulle glömma denna gång för alltid är det något som lämnas kvar. Ni har även en extra vit hink..

2008-06-22 @ 21:22:13
Postat av: CJ

Och en svart hink eller spann. Men vad är det för stolar som ger sig för 150 kg? Tänk att vi var så många. Mycket mat var det också. Manda gjorde nummer två sju gånger dagen efter. Snacka om kalasmage. Puss puss!

2008-06-22 @ 21:32:41
Postat av: annapanna

Nu har du ett milslångt inlägg att läsa från mig. Jag lever och din midsommar ser ju helt underbar ut hörredu! :) Jag saknar er, hälsa familjen så hoppas jag att vi ses snart!

2008-06-29 @ 10:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0