Julmarknad och mys

Bara för att jag helt plötsligt börjar skriva om "nyheter" som hände för 8 år sen har det inte slutat hända något i vårt liv här och nu.
Igår fick vi frågan om vi kunde tänka oss att adoptera lille Viktor.


Viktor är en 25 år gammal shettis som just nu går tillsammans med vår Salveman i hagen. Hans ägare som just nu är grannar med oss flyttar upp till en gård utanför Göteborg efter nyår och de trodde Viktor skulle må bättre av att gå kvar här hos oss och få umgås med Lisa några år till. Eftersom detta inte är första och säkert inte heller sista djuret som får en fristad hos oss så var det självklart att han får stanna. Nu har vi förbarmat oss över: 1 st hund som skulle avlivas eftersom han bråkade med sin bror, 3 st får som numera blivit 2 men som inte kunde flytta med sin matte när hon skulle flytta, 2 st getter som inte lever men som fick en trygg plats att bo på när deras familj hade lite annat att tänka på, 1 st fjording som min syster hade ångerst över att ingen engagerade sig i och nu då Viktor.
Ja, tydligen så är vi fristaden för djur som det är synd om och icke mig emot...

Idag har vi gjort ett inköp till familjen


En SodaStream har fått flytta in i vårt kök. Jag har varit på G länge men nu var det dags. Inför julen så ska det bli skönt att slippa bära hem en massa vatten i form av julmust och Cola. Enda kravet var att det INTE skulle drickas läsk på vardagar heller i fortsättningen. Får väl se hur den regeln hålls.

Idag har vi även stått på Jämjös Julmarknad och sålt hembakat med Josefins klass. De ska åka till Gotland på skolresa till våren så nu är det högtryck på att samla in pengar. Och det gick verkligen jättebra att sälja kakor. Strykande åtgång kan man väl säga.

Nu ska vi laga lite mat och sen ska vi på mjölkningsuppdrag. Koägarna ska på 70-årskalas så då rycker vi avbytare in. De är väl värda någon kväll ledig ibland för de jobbar och sliter jämt annars.

Imorgon är det Bingolottokiosken och handbollsmatch. Full fart!

Ta hand om er i decembermörkret, drick glögg, tänd ljus och mys!


Kommentarer
Postat av: Mia

En soda stream köpte jag till mig själv i julklapp förra året, ja familjen får ju använda den med så klart, ett bra köp.. den kommer ni att få nytta av :-)Ha nu en bra söndag..Kram

Mia

2009-12-06 @ 00:24:15
URL: http://nattmia.blogspot.com
Postat av: Mirja

Väntar med spänning på uppdatering på bloggen...Lagom till midsommar kanske? ;)

2010-01-22 @ 17:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0