Dags för summering...

Jag har gått och funderat på om jag ska göra någon årskrönika i
år här på bloggen. Det är ju ganska kul att sitta och läsa i efterhand. Så om ingen annan läser detta så gör jag det i alla fall för mig själv.

Januari 2010
Efter en kall nyårsnatt som vi firade här hemma i Attanäs med goda vänner väntade en minst lika kall januari. Vi åkte skridsko på våra dammar och högg i skogen. Joel skickade sin ansökan till gymnasiet och i slutet av månaden tog jag och Josefin tåget till Idre för att mysa med Anna och Mats och åka skidor.

Februari 2010
Februari började med en lååång hemresa från Dalarna. Sen blev det lite snöstorm och den 11 feb mätte jag 40 cm snö. I mitten på februari började vi regla och isolera väggarna i Källarstugan och där befann vi oss sen mer eller mindre i ett halvår framöver.

Mars 2010
Mars var också kall. Lisa började på ridskola i Kristianpoel. Jag jobbade ganska många timmar hos Distriksveterinärerna och i slutet på mars åkte Joel till USM i Helsingborg. Sista dagen av mars tog vi farväl av vårt ena får Barbro. Nu var det bara Beda kvar.

April 2010
April var solig och skön och vi startade med en påsk med skattjakt, Lenas 50årskalas och Dop för Amanda. 9 april såg vi de första gravänderna vid dammen och anade att det skulle bli sommar även i år. Annars var det målining i källarstugan som stod på programmet. April avslutade vi med en valborgsmässoafton som inte riktigt var de andra lik. De stora barnen roade sig på egen hand och så småningom hade jag hämtat hem dem bägge två.

Maj 2010
Lite småkall början på maj men den 5:e hörde vi göken i nordväst. Sen höll han på hela sommaren :-) Vi avslutade pingissäsongen med UGP-final och Vårsmällen och den 10:e maj hörde vi äntligen strandpaddorna vid dammen bakom ladan. Våra vänner på Hallagatan köpte en vedeldad badtunna och i maj hoppade vi i "galen" tunna vid flera tillfällen. Underbart gött!. Den 20 maj var det sen plötsligt sommarväder med strålande sol och 20 grader och då passade vår kära sommargranne Karl-Axel på att åka hit. Det åskade också sen den natten vilket är lite märkligt i maj.

Juni 2010
Varmt till att börja med men sen började SwedenRockveckan och plötsligt var det regn och rusk och blåsigt. Jag jobbade som "grindvakt" eller "Gate Security" som vi i branschen kallar det. Det var en spännande upplevelse att få vara med bakom kulisserna. Vilken organisation! Josefin passade på att fylla 12 också och den 16:e var den stora "slutaskolandagen". Joel slutade 9:an med allt vad det innebär när man bor i Jämjö, Josefin slutade mellanstadiet och Lisa slutade dagis. Det sista var nog det mest tårdrypande. Man har sprungit på dagis varje dag i nästan 14 år och känner personalen som sina vänner. Men var sak har sin tid...
Sen fixade vi med utedasset, Viktoria gick och gifte sig och Hansi började slå gräs. Lisa var hos ögonläkaren och konstaterade att hon såg mycket sämre än vi trott. Men det blev midsommar även i år och med fint och varmt väder, 45 pers och inga större skador gick denna midsommar till historien som en mycket bra sådan.

Juli 2010
Varm juli. Kört hö, medverkat på Torhamns Marknad, Lisa lärde sig cykla. Vi har badat och fixat på källarstugan och sen jobbade jag rätt mycket hos DV. Norbaggarna kom och invigde källarstugan och vi levde lite semesterliv mellan varven. Jag och Joel var bl.a i Borgholm där Joel spelade i Enigsspelen och vi upplevde en tropisk natt vid strandkanten i ett tält. Tropiska nätter hann det bli en del av detta året. Den 15.e firade jag och Hansi vår 10åriga bröllopsdag med att åka till Visfestivalen i Västervik. Vilken myskväll! Sen den 24.e regnade det hela dygnet. Det kom 100 mm vilket är väldigt ovanligt här! Vi avslutade juli med en riktig semestertripp till Tosselilla med fam Teddy och Sofie. En härlig dag!

Aug 2010
Infilteringen blev färdig, jag plockade massa kantareller (har aldrig sett så mycket kantareller) och vi hann med lite kräftskivor och myskvällar vid grillen innan det var dags för "den stora börjaskolantiden". Joel flyttade in i sitt korridorsrum i Växjö, Josefin började högstadiet och Lisa åkte stora skolbussen till skolan. Stor omställning för oss allihop! Så stor att jag var tvungen att boka en semesterresa till Turkiet för att ha något att se fram emot :-)

Sept 2010
I september blev det mycket mjölkning eftersom Bengt blev sjuk. Vi hann också med ett 60-årskalas i Bergkvara hos Roland innan vi tog vårt pick och pack, begav oss till Ronneby Flygplats och flög till Turkiet. Vi hade en riktigt avkopplande och välbehövlig vecka där. Vi badade och solade och åt och drack gott och Lisa lärde sig simma. Så skönt att inte behöva ha full koll längre. Vi kiom tillbaka och jag plockade 4 lite kantareller som stått och växt till sig medans jag var borta. Jag upplevde också "Sista dansen på Masten" i dimman och vips så var även september slut.

Okt 2010
NU kom hösten och den 14 okt åkte Karl-Axel hem igen. Jag tog en liten tripp till Kristanstad och busade med Jenny och sen hände det inte så mycket mera. Den 27 var jag på min första körövning på 25 år. Det var skoj!

Nov 2010
Började med en sväng till Kyrkhult och Växjö med lite möbler. PingisDM i Jämjö med allt vad det innebär. I slutet på nov kom den första snön och jag och Josefin tog tåget till Kristanstad för att där möta upp Ingegerd för att åka till Malmö och titta på Idol. Riktigt roligt förrutom vädret att köra i hem sen...Plötsligt var det första advent och vi hade genomlidigt ännu en november.

Dec 2010

Snö, snö och mera snö. Ja, muskler har byggts med hjälp av denna snö. Snöskottning tillhör numera vardagsmotionen och vi klagar väl inte så mycket. Annars var december som den brukar: Julavslutningar, lucia och glögg. Stress med mat, paket och städning. Fast i år var det mindre av allt och jag blev aldrig julstressad. Jobbade lite på DV igen efter ett långt uppehåll hela hösten. Kul att vara tillbaka.
Nu sitter jag här på årets sista dag och kan väl bara konstatera att 2010 var ett bra år, extremt på många sätt vadd et gäller väderet men det är nog någonting vi får vänja oss vid.
I kväll hoppar vi i tunnan på Hallgatan igen och sen skålar vi in det nya 2011 som ska bli året jag blir 40, vi hyr ut vår Källarstuga, Joel börjar övningsköra och en massa andra saker. 2011 kommer bli ett bra år!

Så från oss alla till er alla: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!! och skål ta mig f-n!

Snö!

Detta inlägg är främst till för min kära brorsdotter Anna och hennes Mats som befinner sig i Argentina på väg runt jorden: http://www.karlssonanna.blogspot.com
De har definitivt ingen snökontakt just nu så därför ska jag med bild och ord beskriva läget i Attanäs:


Fikasugen?


Beda på G, även Micke i bakgrunden.


Men det finns en sol någonstans och den vill bryta igenom.

Så Anna och Mats och alla ni andra: "Snön faller och vi med den".
Men vi reser oss på 9 och tar nya tag med snöskyfflen. Hoppas ni har det underbart på andra sidan jorden, ni ser vad ni missar och hade ni varit i Sverige nu hade ni väl hängt i Västbacken just nu :-)

NU ska jag pulsa ut igen och skotta lite till!

RSS 2.0