Ja, just det...

Jag lovade ju att rapportera från Göteborg i går när vi kom hem. Men sanningen är den att min tråkiga förkylning satte till ännu mer i Göteborg så jag har legat snörvlande sen vi kom hem.

Men resan gick bra. Härligt avkopplande att åka tåg! Speciellt när man inte har någon tid att passa så man slipper bli stressad när det uppstår signalfel mellan Hestra och Limmared så vi bara fick köra i 40km/h. Sj, sj gamle vän...

Men vi kom fram utan bekymmer och gick de få metrarna till hotellet. Sen var de hopp in i duschen och på med de svarta kläderna och hårdrocksminket:-)
Ut på avenyn och intagande av föda och dricka. Tänk att de hade en pub med AfterWorkmeny: Öl och buffe (ät så mycket du vill) för 35(!!!!):- Hur går de runt på det? Vi åt så vi blev mätta och så vandrade vi vidare ner mot Scandinavium. Hittade något vattenhål till längs vägen men inga råttor under bordet...

Framme vid Scandinavium var det bara att konstatera: Det var en salig blandning på folk som var där och första förbandet Bullet från Växjö röjde loss ordentligt.


Sen kom vad vi kunde konstatera när kvällen var slut höjdpunkten: Sabaton


Hade knappt hört talas om dem förrut men de gjort ett skitbra gig och fick hela Scandinavium att skandera och hoppa på begäran.
Sen var det dags för kvällens huvudband Hammerfall.

De levererade vad man förväntade sig men tyvärr inget mer. Detta var 22:a konserten på turnén och det kändes som de bara gick in o ch gjorde sin grej för att  det skulle vara så.  Lite besviken men visst:  Det var läckra lasershower och en konsert är alltid en konsert men Sabaton var bäst!

Sen var det promenad genom Göteborg tillbaka till hotellsängen och som vanligt kunde jag inte sova...
Men jag har ju lärt mig att man klarar en natt med dålig sömn, dessutom visste jag ju att vi kunde slappa på tåget hela lördagen.
Så det blev lång Scandicfrukost och sen en liten shoppingtur i Nordstan innan vi satte oss på tåget hem igen.

Sen har jag som sagt bara vilat och nyttjat näsdukarna som vi köpte på Clas Olsons...
Idag kom Joel hem från TTEX-cup i Halmstad och var väldigt nöjd med sin helg och nu ber vi dej, Morfar Arne Karlsson, Nu behöver Joel verkligen ett prisskåp...

Nu ska jag snyta mig igen...
Hammerfall

Idag ska Hansi och jag lösa ut hans 40-årspresent från familjen. Idag åker vi nämligen till Göteborg och ikväll står vi på innerplan i Scandinavium och rockar loss till Hammerfall.Det ska bli riktigt mysigt och roligt att åka tåg, bara Hansi och jag.

Rapporterar i morgon kväll när vi är hemma igen.

Tuff, tuff tåg...

En stor händelse!!!!!

..i Lisas liv:Hon har tappat sin första tand!
Hon sa i morse när hon åkte till dagis att hon tyckte hon hade en tand som var lös. Jag avfärdade henne och sa att det var nog bara som hon tyckte. Men sen kände jag när vi kom fram till dagis och visst var tanden lös.
Sen när de skulle äta korv ute vid Orionstugan hade den lossnat. Så när jag hämtade henne hade hon ett litet paket i en påse i ryggsäcken:-) Och stolt fotograferade vi gluggen!

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Lisa

Varför gardiner?

...när man kan fylla hela köksfönstret med växter.
Här är det tomater, chili, squash, gurka och lite blomster på tillväxt.


Det blev fullt så jag fick sätta upp en hylla till. Det dricks mycket mjölk i familjen och nu kommer de tomma mjölkpaketen väl till pass.
Slötittade på tv.n nu efter lunch och såg ett mysig program från Danmark. "I trädgården med Camilla Plum". Denna otroliga danska kvinna som odlar massor i sin trädgård och sen bakar och lagar mat av allt detta. Hennes bakprogram heter "Bullar av stål" och är också en favorit. Klicka här för att komma till hennes hemsida.

Men i alla fall: När man ser ett sånt program som handlar om kryddörter och om att odla potatis mm kliar det ju i de små gröna fingrarna och nu längtar jag till jag får ut o gräva i landet.

Och på tal om mjölkpaket, har ni sett den svarta mjölken? Lisa blev djupt besviken när innehållet fortfarande var vitt och varken smakade lakrits eller cola utan precis som vanligt. Men på lördag kväll slår vi av huvudströmbrytaren en timme mellan 20.30 och 21.30 för att stödja Earth Hour. Gör ni?

Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

Gå in på Världsnaturfonden och anmäl er eller slå bara av lamporna på lördag helt enkelt. Jag tror det kommer att bli stort!

Ännu en helg...

Ja, så var denna helgen slut också. Veckorna bara rasar fram och jag försöker verkligen njuta av varje sekund. Våren har ju gjort intåg och jag kan tala om att det var "blaskigt" att såga björkar i slutet på veckan. Om ni inte visste kan jag meddela"att saven stiger":-).
Och då råkar jag läsa en text på nätet som handlar om pollenallergi och jag delar med mig:

Med mitt intresse för etnologi och gamla mat- och dryckesvanor provade jag att dricka björksav några gånger under våren 2002. Då försvann plötsligt min gamla björkpollenallergi. Jag tror inte att det var ett slumpmässigt sammanträffande. Om det skulle fungera även för andra människor kan det förklaras med en desensibiliserande effekt som orsakas av ämnen i björksaven. Ökningen av pollenallergier i den industrialiserade världen kunde då förklaras med att vissa ämnen som fanns i maten förr saknas i den mat vi äter idag. En misstanke kan riktas mot pastörisering av mjölk vilken är nödvändig för att undvika otäcka sjukdomar men som förstör eventuella desensibiliserande ämnen från gräs och andra örter som har gått genom kon och sedan ut i mjölken. I ett första försök att testa dessa ideer, föreslår jag att de som har björkpollenallergi - och som törs - prövar om björksav kan lindra deras besvär.

Visst är det spännande men ändå så logiskt.
 
Så varför inte prova?

Ja, vad har vi gjort i helgen då? Sågat, klyvt ved, handlat godis, varit ute med Lisa o ridit. Lagat god mat, tittat på Robisson. Idag har vi suttit i BingoLottokiosken och sen varit på årsmöte med pingisklubben. Sen blev det promenad med Joel o Micke. Och när vi kom hem hade Jossan bakat muffins.


Sen blev det kulinarisk söndagsmiddag: Makaroner och mamma Scans köttbullar:-P

Nu har vi kollar Ystad-Haparanda, beställt stenmjöl till trädgårdsgången och bloggat.
Så nu ska jag faktiskt krypa tidigt i säng och ladda för en ny härlig vecka!

Må gott och sköt om er därute!


Ny fritidssysselsättning

Ja, som om inte familjen Svensson har tillräckligt att göra....
Men Lisa har tjatat om att få rida på grannarnas hästar och i måndags blev drömmen verklighet:


Och vad ska man säja, hon var jättelycklig! Och grannen Jenny sa att det var bara för oss att ta ut lille Viktor på skogspromenader när vi ville...
Så nu är det ett litet tjatande här kan jag säja. Få se hur länge det håller i sig. Kanske snart blir en egen häst på gården...
Och jag måste ju erkänna att det är trevligt att umgås med de där hästarna... Ja, jag har fortfarande en dröm om att skaffa en nordsvensk eller fjording och sen köra med den i skogen. Men det är fortfarande en dröm...

Idag har den där stora lampan, även kallad solen, varit framme och väckt upp mina fräknar. Mer sånt!Dammfilosofi

Vi har blivit frälsta...
Damm-frälsta...
Och här handlar det inte om dammet under sängen utan om våra nygrävda padd-dammar...
Jo, det är bara en uppgrävd yta men det är genast så mycket mera.
Man blir lite filosofisk när man vandrar bredvid dem. Vattenytan speglar den ljusa himlen och gör allt mycket ljusare. Den blanka ytan gör en lugn och igår när fullmånen speglade sig i dammen var det nästan fullbordat..
Nu längtar vi bara till valborg när vi kan sitta på terassen och njuta av intrycken och förhoppningsvis även höra ljudet av strandpaddornas spelanden.


Oj, det här blev djupt idag men jag är på G att bli förkyld och har legat i soffan framför tv:n halva förmiddagen. Då blir det lätt lite djupt efter alla Amerikanska husmorsprogram på parabolen...

Gräver vidare...

Här grävs det vidare. Det blir stora dammar!
Lisa vaknade inatt med ont i öronen så vi stannade inne o hemma här idag.
Jag har suttit här i fönstret och hållt på med bokföring och har kunnat följa arbetet hela tiden.
Så här såg det ut på eftermiddagen:


"Han som gräver" har en ganska kul logga på sin bil...:


Ni komma o inspektera när ni vill. Jag sätter på kaffe...

Sen vill jag ju så klart gratta barnens kusin Hanna som klämde fram en liten(!!?) tjej igår eller var det idag? som ska heta Maja och var 4290g tung och 52 cm lång. GRATTIS!!!

NU gräver vi!

Jag har varit dålig på att blogga, jag vet. Men jag måste vara i en speciell "mode" för att kunna skriva och den har inte riktigt velat infinna sig på sistone. Men nu börjar fåglarna kvittra och vårkänslorna spira så kanske, kanske...

Jag och Josefin har i alla fall haft en härlig resa till Idre förra veckan. Där fick vi äntligen krama om älskade Anna och få umgås lite med henne. Hon hade det bra, men livet som skidlärare är nog inte alltid en dans på rosor. Men det var kul att se hur ungarna bara älskade Anna och Elin.


Josefin lärde sig snabbt att ta sig nerför backarna och hittade en favvobacke där man knappt fick henne ifrån.

Ufon i backen men jag måste förorda HJÄLMEN! Med den på huvudet frös man inte om knoppen, inte ens uppe på toppen...trallallaallala
Jossan tyckte det var riktigt roligt att åka så det enda som fick henne från backen var AfterSki...
Anna passade ju på att fylla år också när vi var där. Så vi bjöd på smörgåstårta till lunch den dagen och sen var det party på eftermiddag/kvällen.Vi hängde bara med ett tag men...
Stämningen var hög redan då...Sista dagen åkte vi nedför en röd backe utan bekymmer så jag funderar om Jossan inte har lite Leanderssonsblod i sina ådror...
Sen var det en lång resa hem och fredag morgon stod vi åter på Attanäsisk mark igen.

Så har det varit pingistävling i Jämjö hela helgen. Jämjöspelen 2009 närmare bestämt. Och Joel spelade bra som vanligt hemma och tog en andra och en tredjeplats och fick fina pokaler med sig hem. (Det är fullt i prishyllan nu morfar!)

Och sen var det då vanlig måndag igen. Jag körde Lisa till dagis och Joel också till dagis fast i Rosenholm där han ska praoa i två veckor nu. Sen åkte jag hem och satt och väntade på nästa stora äventyr och halv elva kom han:Stora grävmaskinen som ska gräva dammarna till strandpaddorna. Va spännande! Och i släptåg kom en representant för Länsstyrelsen, en arkeolog från Blekinge Museum och en paddintressent från Malmö. Han började gräva och sen var det ju spännande om vi skulle hitta någon fornlämning och tvingas avbryta projektet:

Men nej, det verkade inte som några stenåldersmän bott just precis där så han fortsatte gräva.
Vad det gäller att få dit vatten verkar det inte vara några större problem.

Det rann till ordentligt...
Så nu ska det grävas i dagarna fyra sen är det bara att invänta paddorna...

RSS 2.0