Norrut igen

Jaha, då var man norröver igen. Denna gången fick jag flyga morronplanet från Ronneby till Arlanda för att där bli upphämtad av Bosse och Bosses dotter och Bosses dotters katt. De två sistnämnda skulle levereras i Gävle.
När de var avsläppta och vi hade fått en kaffe (usch så varm) och en macka på Donken i Gävle styrde vi kosan mot Mora via Falun. I Mora var det Vasalopp! Massa folk med skidor på axeln.

Eftersom man inte kunde äta lunch i Mora pga allt folk åkte vi till en annan håla.... och åt typisk Vasaloppsmat: Pasta Bolognese med en gnutta (!) vispgrädde i. Gott!!!

Sen arbetade vi lite innan vi satte oss i bilen och åkte nordöst mot Edsbyn. Passerade de vacka vyerna vis Orsa. (Hit ska jag åka någongång runt midsommar och bara njuta!)
Just nu ser det ju inte så mycket ut för världen, varken snö eller grönt. image88
Men fullt av Faluröda stugor och en bedårande utsikt.

Nu är vi framme i Edsbyn och ska gå och äta en bit. Och upptäcka Guldbyn som de gör sån reklam för. Vi får väl se.

Min mamma fyller år idag!

Ja, det är faktiskt sant. Min mamma fyller 70 år!
image87

Utan denna fantastiska kvinna hade jag över huvudtaget aldrig funnits och jag hade heller inte blivit den jag blivit.
Många gånger säjer man att "mamma är lik sin mamma" och i detta fallet: Ja vi är lika.
Både till utseende men även på insidan. Och det är väl så här 37 år senare man verkligen fattar vad ens mamma betydde när man var liten.
Tack mamma för att du finns där och alltid funnits för mej.
Kramar från din lilla dotter!

Sundsvall igen!

Nu är jag på G igen. Jag lovade ju att jag skulle ta tag i mitt bloggande men det går lite trögt. Sanningen är väl att jag måste ha lite lugn och ro för att kunna få ihop något vettigt här. Och just lugn och ro är en bristvara just nu känner jag. Men inatt har jag sovit gott i min favoritstad Sundsvall.
Varför är Sundsvall så trevligt då?
Jag tror det började med att gjorde min första långa tjänsteresa hit och blev så väl mottagen. Det satte ett spår i mitt hjärta. Sen dess har många resor gått dit, jag har lärt känna många människor från trakten och genomgående har de ett lugnt, härligt och supertrevligt sätt. Sen är naturen storslagen med havet och samtidigt Södra och Norra berget. Staden är lagom. Man får snabbt en överblick över stadskärnan och jag känner mej aldrig vilsen här.
Så här ser det ut ifrån mitt hotellfönster idag:  
Men nu är klockan halv nio och jag ska checka ut och bege mej till "jobbet".
Om allt går bra kanske jag återkommer i eftermiddag.

PS. Jag hade en underbart trevlig kväll i Stockholm i måndags. Tack Anna, Carro, Sara o Anna för att ni är så härliga! Kram

Dags att ta tag i sitt liv igen...

Nu får det vara dags. Dags att ta nya tag och inte sitta här och vänta på att någon annan gör det.
För även om brorsdotter Anna skriver underbara blogg och Carina lägger in fina foto i sin blogg så är det ingen som kommer att skriva och dokumentera mitt liv. Det är bara jag själv som kan göra det.

RSS 2.0